V, fildelning & upphovsrätt


Två saker som händer by Micke vK
28 januari 2009, 23:44
Filed under: Uncategorized

1. Erik Josefsson har rotat fram nyckeldatumen för behandlingen av telekompaketet. Kan de svenska partierna sluta upp bakom en skarp markering mot försöken att stänga av folk från nätet? Eller kanske av förlängningen av skyddstiden för ljudinspelningar från 50 till 95 år?

Det behövs länder som kan säga emot såna här dumheter, och vi kanske kan hoppas att Sverige fixar det. Jag skulle vilja rikta mig lite särskilt till de eventuella socialdemokrater som följer bloggen: är det någon intresserad s-medlem som läser detta och har någon insikt i hur diskussionen har gått i SAP, hör hemskt gärna av er. Det vore oerhört pinsamt och tråkigt om vi får en situation där nätaktivisterna lyckas släpa upp de borgerliga EU-parlamentarikerna på bra krav om nätets frihet men inte får med er.

2. Skivbolagen börjar dra i tåtarna och använda sina möjligheter att förstöra Spotify. Brokep skriver bra om det. Låt oss notera att verkligheten är tvärtemot retoriken: att skivbolagen sätts under tryck från fildelningen är själva förutsättningen för att de ständigt haussade ”lagliga alternativen” ska kunna utvecklas till något bra. Varför skulle skivbolagen överhuvudtaget låta Spotify fungera om fildelningen inte fanns?

Micke

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: